Hlavní obsah

Hašek porazil v Hodoníně v přímém souboji Sobotku, ten bodoval v dalších městech

• Aktualizováno
Právo, Miroslav Homola, Jiří Ovčáček

První duel z očí do očí mají za sebou kandidáti na post předsedy ČSSD Michal Hašek a Bohuslav Sobotka, kteří se utkali na sobotní okresní konferenci v Hodoníně. Bodoval tam jihomoravský hejtman, když úřadujícího předsedu strany porazil v počtu nominačních hlasů. Získal jich 55, Sobotka pouze 22.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bohuslav Sobotka a Michal Hašek (oba ČSSD)

Článek

„Velmi si tohoto vítězství vážím. Vždyť to bylo poprvé, kdy jsme byli oba účastni jedné konference a oba jsme v projevech předkládali svoje vize a představy o budoucnosti sociální demokracie i o postavení strany v politickém dění.

Účastníci konference se pak rozhodovali v tajné volbě. Úspěch na Hodonínsku je skutečně hodně zásadní a motivuje mne k další práci,“ uvedl Právu Hašek.

Hašek i Sobotka hodnotili také letošní komunální parlamentní a senátní volby. Hašek získal nominaci také na konferencích v Náchodě a Kroměříži.

Sobotka v sobotu obdržel nominaci na předsedu ČSSD na okresních konferencích ve Vyškově, v Prostějově, Jeseníku, Rakovníku a Hradci Králové. Právo o tom informoval Tomáš Sazima z tiskového odděleni Lidového domu.

Reklama

Výběr článků

Načítám