Hlavní obsah

Generál Picek má být starostou Brandýsa

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brandýs nad Labem

Armádní generál a někdejší ministr obrany Vlastimil Picek se má stát starostou Brandýsa nad Labem - Staré Boleslavi. Jeho hnutí Podpora občanů tady sice volby nevyhrálo, ale utvořilo koalici s vítězným uskupením Naše dvojměstí a hnutím Pro sport a zdraví a společně se tato trojkoalice domluvila na tom, že Picek půjde do čela města.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Armádní generál a někdejší ministr obrany Vlastimil Picek

Článek

V pátek odpoledne podepsala tři zmíněná uskupení koaliční dohodu.

„Podepsali jsme koaliční dohodu a koalice mě navrhuje na pozici starosty,“ potvrdil Právu v pátek po 17. hodině Vlastimil Picek. S ustavujícím jednáním zastupitelstva se však musí ještě v Brandýse počkat, než soud vyřeží stížnost na průběh voleb podanou u krajského soudu.

Picek v čele Brandýsa vystřídá dosavadního starostu Ondřeje Přenosila, jehož ODS skončila v brandýských volbách na třetím místě.

V tamním zastupitelstvu je kromě Picka také ještě několik celorepublikově známých osobností. Stejně jako někdejší ministr obrany a náčelník generálního štábu Picek má s armádou spojení sportovec Ondřej Synek závodící za Duklu Praha. Trojnásobný mistr světa ve skifu se do vedení města probojoval ve stejném dresu jako Picek.

Na opačné straně barikády stojí v Brandýse poslanec Stanislav Huml, který zde kandidoval za ČSSD a dostal se do zastupitelstva, kde ovšem bude v opozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám