Hlavní obsah

Gandalovič už nečelí trestnímu oznámení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Trestní oznámení na ústeckého primátora Petra Gandaloviče pro údajnou zpronevěru bylo staženo. Gandalovič to oznámil to ve čtvrtek s tím, že obvinění, které zveřejnila minulý týden ČSSD, mělo poškodit jeho jméno. Lídr ODS v Ústeckém kraji měl ještě ve funkci konzula v USA údajně zdefraudovat sponzorský příspěvek 5000 dolarů.

Článek

Gandalovič uvedl, že trestní oznámení na něj podala před několika dny pražská agentura PUS kvůli tomu, že se k ní nedostal sponzorský dar od firmy Sikorsky ve výši 5000 dolarů. Agentura v březnu 2002 organizovala v New Yorku kulturní akci ve spolupráci s americkou krajanskou nadací Harmony. Podle Gandaloviče příspěvek americké firmy získala nadace Harmony, a nikoliv PUS. "To ale opravdu nebylo mou chybou," řekl Gandalovič.

"Očekávám, že premiér Paroubek se k celé věci vyjádří a uvede tak na pravou míru své výroky o tom, že v celé věci si nejsem jist v kramflecích," prohlásil Gandalovič v narážce na vzájemnou debatu obou politiků v pořadu televize Prima.

Paroubek je jako lídr kandidátky ČSSD v Ústeckém kraji Gandalovičovým přímým volebním soupeřem. Krajský volební manažer sociálních demokratů Jaroslav Brychta o stažení trestního oznámení neví. "Nám pouze někdo na sekretariát strany oznámení doručil a my jsme jej zveřejnili, ale jinak s tím nemáme nic společného," uvedl. "Proto se k tomu nebudeme vyjadřovat," dodal.

Informaci o trestním oznámení zveřejnili sociální demokraté na tiskové konferenci v pátek v Teplicích. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Gandalovič prý zpronevěřil sponzorské dolary

Vedení ústecké ČSSD v pátek na tiskové konferenci v Teplicích informovalo, že dostalo poštou anonymní oznámení, které požaduje posoudit, zda se primátor Ústí...

Výběr článků

Načítám