Hlavní obsah

Fuksa podal stížnost proti umístění do vazby

Aktualizováno

Bývalý poslanec ODS Ivan Fuksa podal prostřednictvím svého advokáta Tomáše Gřivny stížnost proti umístění do vazby. Fuksa je podezřelý, že se vzdal mandátu za příslib výhod, čímž měl porušit zákon. Ve vazbě ze stejných důvodů skončili i další exposlanci ODS, Petr Tluchoř a Marek Šnajdr.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ivan Fuksa

Článek

„V úterý jsme podali stížnost. Ponechali jsme si lhůtu, chtěli jsme do toho dát argumentaci, kterou jsme si chtěli rozmyslet," řekl právník. Důvody stížnosti nechtěl Gřivna popisovat. „Je to důvěrnější," dodal advokát.

Ostravský okresní soud poslal o víkendu do vazby sedm z osmi obviněných v kauze kolem Nagyové, jsou ve věznicích v Ostravě, Brně a v Olomouci. Kromě nejbližší spolupracovnice odstupujícího premiéra Petra Nečase (ODS) Jany Nagyové a exposlanců je to také někdejší ředitel Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník. Vězení se vyhnul dosavadní šéf zpravodajské služby Milan Kovanda, který se částečně přiznal.

Pět obviněných si okamžitě podalo stížnost, Fuksa si ponechal lhůtu na rozmyšlenou. Práva na stížnost proti vazbě se vzdal podle médií pracovník vojenské tajné služby Jan Pohůnek. Jeho advokát Michal Hráský nechce případ vůbec komentovat. O stížnostech rozhodne Krajský soud v Ostravě zhruba do měsíce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám