Hlavní obsah

Franz natáčel v letadle, za Dienstbiera lobbuje mladý rapper

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Kampaně prezidentských kandidátů vrcholí a uchazeči se snaží na poslední chvíli přitáhout na svou stranu dosud nerozhodnuté voliče. Oblíbenou zbraní v tomto klání jsou předvolební videa. Nejnovější z nich v těchto dnech představili Jiří Dienstbier a Vladimír Franz.

Miloš Zeman - prezidentský volební spot

 
Článek

Kromě Jana Fischera, který svůj spot představil už před několika týdny, vyčkávala většina kandidátů až do čtvrtečního verdiktu Nejvyššího správního soudu, který rozhodl o stížnostech vyřazených kandidátů.

Foto: Iniciativa Vladimír Franz prezidentem

Například Vladimír Franz začal ve čtvrtek zveřejňovat čtyřdílnou sérii krátkých videí, která se odehrávají na palubě letadel fiktivní aerolinky Air Franz One. Do pátečního odpoledne zveřejnil dva takovéto klipy.

Air Franz One - část 1

Další video, tentokrát nikoli oficiální předvolební spot, natočil pro Jiřího Dienstbiera rapper Lipo. Mladý umělec v klipu nazvaném Chci změnu hovoří o silném významu prezidentské volby a doporučuje na Hrad právě kandidáta ČSSD.

Lipo - Chci změnu (Dienstbier for president)

Jak informoval Jan Štern z Dienstbierova volebního štábu, zpěvák natočil spot z vlastního popudu a bez nároku na honorář. Náklady na natáčení ale pokryl Dienstbier.

Ve čtvrtek svůj předvolební klip představil také Miloš Zeman. [celá zpráva]

Miloš Zeman - prezidentský volební spot

Na předvolebních spotech už pracují také týmy Karla Schwarzenberga a Přemysla Sobotky. Videa však zveřejní až po Vánocích.

Předvolební spot Jana Fischera

Anketa

Který z klipů se vám líbí nejvíce?
Klip Vladimíra Franze - 1. část
49,8 %
Klip Vladimíra Franze - 2. část
12,7 %
Klip Jiřího Dienstbiera
14,2 %
Klip Miloše Zemana
18,8 %
Klip Jana Fischera
4,5 %
Celkem hlasovalo 9497 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám