Hlavní obsah

Foldyna vrací úder: ČSSD by měla vyměnit vedení, jinak nemá šanci přežít

Novinky, zpe

Poslanec Jaroslav Foldyna vrací úder své ČSSD. Podle něj by strana měla vyměnit vedení, jinak nemá šanci přežít. Foldyna tak reagoval na kritiku od ministra zahraničí a místopředsedy soc. dem. Tomáše Petříčka, který řekl, že Foldyna už nepatří do ČSSD.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Foldyna

Článek

„Pořád věřím, že po výsledku posledních voleb (Volby do Evropského parlamentu), kdy ČSSD získala tři procenta, vedení přijme svoji zodpovědnost, odstoupí a následně bude zvoleno vedení nové, protože jinak nemá ČSSD šanci přežít,“ napsal Novinkám Foldyna v SMS zprávě.

Reagoval tak na kritiku od Petříčka, který prohlásil, že Foldyna už nepatří do ČSSD. Petříček to řekl v reakci na Foldynovu účast na setkání za „ochranu tradiční rodiny“, které se konalo proti pochodu Prague Pride.

O odchodu Foldyny z ČSSD se spekuluje už nějakou dobu. Jeho názory jsou v mnoha případech rozdílné, než má současné vedení soc. dem.

„Podstatou sociální politiky ČSSD původně byla podpora lidí práce a podpora slabších. Podstatou politiky pana Petříčka je především podpora potřeb jeho kamarádů z různých neziskovek a Mladých sociálních demokratů, což znamená podporu těch, kteří na lidech práce a potřebných většinou pouze parazitují,“ dodal Foldyna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Foldyna (ČSSD) na snímku s Nočními vlky, kteří v pondělí dorazili do Prahy.

Do Petříčka se opřel také kvůli jeho zahraniční politice. „Podstatou zahraniční politiky pana Petříčka je ponížené poklonkování bruselským papalášům, ať říkají cokoliv, což činí zřejmě v naději, že se on sám také jednou stane bruselským papalášem,“ uvedl Foldyna.

Do Foldyny se opřela i místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Ta Deníku řekla, že Foldyna straně dlouhodobě ubližuje.

Politické grémium ČSSD
Jan Hamáčekpředseda
Roman Onderkastatutární místopředseda
Jana Maláčovámístopředsedkyně
Tomáš Petříčekmístopředseda
Ondřej Veselýmístopředseda
Michal Šmardamístopředseda
Jan Chvojkapředseda poslaneckého klubu
Milan Štěchmístopředseda Senátu
Roman Váňapředseda ústřední kontrolní komise
Petr Víchapředseda senátorského klubu

Reklama

Výběr článků

Načítám