Hlavní obsah

Fischerův kabinet u občanů uspěl, na vysvědčení by mu dali horší dvojku

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabinet premiéra Jana Fischera si od občanů vysloužil za svou činnost horší dvojku. Při využití školní klasifikace se vláda dostala na průměr 2,4, což lze označit za velmi dobré hodnocení. Plyne to z internetového průzkumu společnosti Sanep.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr obrany Martin Barták, předseda vlády Jan Fischer a šéf diplomacie Jan Kohout

Článek

Jedničku, tedy výborné hodnocení, dalo vládě 17,1 procenta lidí, chvalitebnou dvojkou, pak činnost kabinetu ohodnotilo rovných 37 procent respondentů. Trojku, tedy dobře, by vládě dalo 28,8 procenta lidí, dostatečnou čtyřku 9,7 procenta. Nejhorší a nedostatečnou pětku dalo premiérovi a ministrům 3,4 procenta občanů.

Hodnocení činnosti vlády premiéra Jana Fischera (v procentech)
1 - výborně17,1
2- chvalitebně37
3 - dobře28,8
4- dostatečně9,7
5 - nedostatečně3,4
Zdroj: Sanep

Lidé byli dotazováni i na to, zda by měl premiér Fischer zůstat vrcholným politikem i v nové  vládě. Pro tento názor se přiklonila 50,1 procenta dotázaných, proti 40,9 procenta.

Fischer již dopředu avizoval, že se svou účastí v tuzemské politice do budoucna nepočítá a přijal nabídku zastávat post viceprezidenta Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD).

Premiéra i jeho kabinet občané ve většině průzkumů hodnotili velmi pozitivně a sám Fischer je nejlépe vnímaným polistopadovým předsedou vlády.

Internetového průzkumu se počátkem května zúčastnilo 5 391 lidí mezi 18 a 69 lety.

Anketa

Jakou známkou byste ohodnotili činnost vlády premiéra Jana Fischera
1 (výborně)
77,6 %
2 (chvalitebně)
14,4 %
3 (dobře)
4 %
4 (dostatečně)
2 %
5 (nedostatečně)
2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8478 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám