Hlavní obsah

Fischerovy dluhy uhradí několik dárců, developer Winterstein jen poradí

Právo, Jiří Ovčáček

Bývalý prezidentský kandidát Jan Fischer pro Právo popřel informaci, že osmimiliónový dluh za jeho kampaň zaplatí celý pražský developer a jeho přítel Tamir Winterstein. Podnikatel podle Fischera provádí analýzu vzniklé finanční situace. Jak už ve středu informovalo Právo, částku pak vyrovná hned několik dárců najednou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Fischer s manželkou Danou

Článek

„V současné chvíli finišují jednání směřující k uhrazení všech zbývajících finančních závazků vzniklých v souvislosti s mou kampaní. Pan Tamir Winterstein je dlouholetým přítelem naší rodiny, jeho pomoc je založena na bázi osobního přátelství a spočívá zejména v analýze vzniklé finanční situace,“ sdělil už v úterý Fischer Právu.

Miliónové dluhy budou podle něj vyrovnány v blízké době hned několika dárci najednou. "Všechny pohledávky budou vyrovnány v blízké době cestou mého transparentního účtu, na kterém budou zveřejněna jména nových dárců a výše darovaných prostředků,“ doplnil Fischer.

Winterstein je spolumajitelem společnosti Lighthouse Group, která v Praze staví administrativní paláce a také stovky nových bytů. Vybudovala například Galerii Harfa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám