Hlavní obsah

Fischerová finále Zeman Schwarzenberg uvítala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Táňa Fischerová poděkovala všem lidem, kteří jí dali hlas v prezidentských volbách. Ostatním popřála, aby byli se svou volbou spokojeni. Zisk přes 140 000 hlasů považuje za úspěch, řekla po sečtení zhruba 90 procent hlasů. Uvítala, že do druhého kola jde Karel Schwarzenberg s Milošem Zemanem, to je podle ní dobrá zpráva.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Článek

"Myslím si, že to je dobrý test, potřebovali jsme zjistit, jak se lidi na politiku dívají, a s tím se musí pracovat," řekla.

Svůj volební zisk považuje za veliký úspěch, dosáhla ho bez peněz a bez velké kampaně. "Já to považuju za krásný výsledek a určitě s tím budeme pracovat dál, protože to vůbec není malé množství lidí," řekla.

Fischerová si chce nyní hlavně odpočinout, spadl z ní velký balvan, netrápí se tím, že nezvítězila. "Jdeme dál, práce na nových programech a konceptech pokračuje. Máme alternativní politické hnutí, určitě půjdeme do voleb, práce nekončí," ujistila. Pro své voliče pro druhé kolo zatím žádné doporučení nemá.

"Já si to ještě musím promyslet, protože nevím, jestli třeba nedoporučím nikoho a nechám to na nich, aby si oni sami vybrali," vysvětlila.

Fischerová čeká ve volebním štábu v divadle Kampa se svým volebním štábem a dalšími příznivci, kterých se zde sešly už zhruba dvě desítky. Štáb ji uvítal bílou kyticí s modrým motýlkem. Když jí lidé po příchodu hlásili, kolik už má hlasů, odvětila, že nechce hlídat procenta, ale povídat si s nimi. "Budeme se radovat ze života a pít čaj," řekla a objednala si čaj z čerstvého zázvoru s medem. Šampaňské prý přijde také na řadu, bez ohledu na výsledky. "Úspěch máme v sobě trvalý," vysvětlila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám