Hlavní obsah

Firma, která provozuje chybující registr, získala od obrany zakázku za 56 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Společnost ATS-Telcom Praha, která dodala pro ministerstvo dopravy problematický registr vozidel, vyhrála výběrové řízení ministerstva obrany na dodávku technologií pro boj s kybernetickými útoky. Ze tří uchazečů podala nejnižší nabídku. Úřadu dodá technické a programové vybavení za zhruba 56 miliónů korun. Informoval o tom mluvčí ministerstva obrany Jiří Štábl.

Foto: Josef Vostárek , ČTK

Centrální registr vozidel provázejí od jeho spuštění technické problémy.

Článek

Firma by měla za zakázku inkasovat 55 681 481 korun. "Vítězná firma ATS-Telcom podala ze tří uchazečů nejnižší nabídku," uvedl Štábl. Výběrové řízení na dodávku technologií pro boj s internetovými piráty vypsalo ministerstvo obrany loni na podzim.

"Předmětem zakázky je pořízení hardwaru a softwaru k rozšíření stávajícího analytického nástroje pro shromažďování, analyzování a reportování zjištěných událostí. Dále se jedná o nákup hardwaru a softwaru k monitorování datových sítí v resortu obrany," vysvětlil Štábl.

Obrana vybavení nakupuje podle Štábla pro svůj tým CIRC (Computer Incident Response Center), který sdružuje odborníky schopné monitorovat internet, odhalovat a odstraňovat případné hrozby v počítačové síti. Nové vybavení umožní rychleji a efektivněji reagovat na kybernetické hrozby a bezpečnostní incidenty.

Firma ATS-Telcom ministerstvu dopravy dodala nový centrální registr vozidel, který pro úřad také spravuje. Počítačový systém však od svého spuštění vykazuje četné nedostatky. Premiér Petr Nečas (ODS) kvůli tomu v úterý rozhodl, že pokud systém nebude do pátku fungovat, očekává rezignaci ministra dopravy Pavla Dobeše (LIDEM). Ten je prý připraven jeho výzvě vyhovět.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám