Hlavní obsah

Filipa po infarktu propustili z nemocnice

Právo, ČTK, ada, nig

„V pondělí je poslanecký den, takže začnu pracovat, cítím se dobře,“ okomentoval svůj stav v pátek krátce po propuštění z nemocnice místopředseda Sněmovny a šéf KSČM Vojtěch Filip. „Ještě jsem se stavil v kanceláři a frčím domů,” dodal. Lékaři - jak řekl Právu - mu doporučili zmírnit, což si prý bere k srdci.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip

Článek

Lékaři Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) na pražském Karlově náměstí povolili jeho propuštění po páteční dopolední poradě, citovala ČTK mluvčí KSČM Helenu Grofovou. Lékaři Filipův infarkt zachytili v časném stadiu. Ve středu uvedli, že to dává pacientovi naději na časné propuštění do domácí péče.

Do nemocnice, kam poslala pětašedesátiletého politika praktická lékařka, byl Filip přijat ve středu před polednem s bolestí na hrudi.

Předsedu komunistů Filipa odvezli do nemocnice

Domácí

Na jeho případu je podle přednosty 2. interní kliniky VFN Aleše Linharta patrné, že v Česku funguje dobře propracovaný systém péče o nemocné s akutním infarktem. „Důležité bylo, že příjezd do kardiocentra neoddaloval, díky tomu je možné očekávat příznivý průběh,“ uvedl ve středu lékař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám