Hlavní obsah

Ferjenčík se vrací do Sněmovny jako Michálkův asistent

Praha

Pirátský exposlanec Mikuláš Fejrenčík se po debaklu v říjnových volbách, kde neobhájil svůj mandát, vrací zpět do Sněmovny. Bude dělat asistenta pirátskému kolegovi Jakubu Michálkovi. Společně to oba oznámili v úterý na sociálních sítích.

Foto: Novinky

Mikuláš Ferjenčík

Článek

„Mám radost, že jsem si dnes plácl s Mikulášem Ferjenčíkem, bývalým kolegou v pražském zastupitelstvu a ve Sněmovně. Ode dneška nastupuje jako můj asistent a pravá ruka ve Sněmovně,“ oznámil na Facebooku Michálek.

Bartoš: Piráti jako Zelení neskončí. Musí jít dál

Domácí

Ten jako jeden ze čtyř Pirátů uspěl v říjnových volbách, a obhájil tak křeslo v dolní komoře. Voliči totiž dali přednost kroužkováním hnutí STAN, kvůli čemuž přišli Piráti o 18 křesel. S mandátem se musel rozloučit i Ferjenčík.

„Po tříměsíční pauze, co jsem si dal, abych získal trochu odstup a abych pomohl ženě s dětmi, nastupuju do práce. Věřím, že mé zkušenosti s prosazováním pirátských návrhů budou ve Sněmovně ku prospěchu,“ uvedl Ferjenčík.

Podle Michálka jeho nový asistent úspěšně prošel třemi koly výběrového řízení. „Z uchazečů doporučených výběrovou komisí jsem si ho finálně zvolil hlavně kvůli jeho sedmiletým politickým zkušenostem,“ uvedl.

Michálek s Ferjenčíkem spolupracovali už v minulosti v pražském zastupitelstvu, následně byli v letech 2017 až 2021 ve Sněmovně.

Střílíme se sami do nohy, přiznal Bartoš

Domácí

Ferjenčík vystudoval obor základy humanitní vzdělanosti na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy. Působil v protikorupční iniciativě Rekonstrukce státu jako koordinátor dobrovolníků.

V roce 2009 stál u zrodu Pirátů, v letech 2010 až 2014 byl místopředsedou strany. V letech 2014 až 2018 zasedal v pražském zastupitelstvu. Jeho o dva roky starší sestra Olga Richterová je místopředsedkyní Sněmovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám