Hlavní obsah

Faltýnek zůstává šéfem poslanců ANO. Ani se nehlasovalo

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jaroslav Faltýnek (ANO) zůstane v čele poslaneckého klubu vládní strany. Sám uvedl, že o jeho odvolání z čela klubu nikdo hlasovat nechtěl. Faltýnek čelil kritice za noční schůzku v restauraci, která měla být kvůli vládním opatřením zavřená. Kvůli tomu už skončil ve funkci ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Kontroverze vzbudil i Faltýnkův výlet do Španělska v době, kdy premiér vyzýval, aby lidé zbytečně necestovali.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek.

Článek

Po noční schůzce v zavřené restauraci na pražském Vyšehradě Faltýnek oznámil, že skončí jako první místopředseda hnutí ANO, k čemuž ho vyzval i premiér a šéf hnutí Andrej Babiš (ANO). O tom, zda má případně skončit ve vlivné sněmovní funkci, měli podle obou rozhodnout poslanci ANO.

„Napsal jsem všem kolegům po té nešťastné události. Požádal jsem je o názor, jak to vidí. Více než dvě třetiny mých kolegů mi napsaly, že mám jejich důvěru,“ sdělil po jednání poslaneckého klubu ANO Faltýnek.

Šlechtová chce konec Faltýnka v čele klubu ANO, dalším osloveným nevadí

Domácí

Jedním dechem uvedl, že byl připraven podrobit se také tajnému hlasování. „Pro odvolání předsedy by mělo hlasovat více než 50 procent členů poslaneckého klubu. Zeptal jsem se tak kolegů, jestli o tom chtějí hlasovat, a nikdo to nechtěl,“ dodal.

Faltýnek tak považuje celou událost za uzavřenou. „Pokud to někdo na klubu ještě někdy otevře, jsem připraven podrobit se hlasování o odvolání předsedy klubu,“ dodal.

Faltýnek neodchází, rezignoval symbolicky

Domácí

Krátce po říjnové schůzce s Prymulou vzbudila kontroverze i Faltýnkova cesta do španělské Malagy.

Premiér Babiš uvedl, že to není dobrý příklad a že se mu to nelíbí. Babiš opakovaně vyzýval občany k tomu, aby v zájmu boje s epidemií koronaviru zůstali doma, nikam necestovali a omezili kontakty.

Letecký cestovatel Faltýnek opět zatápí Babišovi

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám