Hlavní obsah

Exprezident Klaus zůstává v nemocnici

– Praha • Aktualizováno

Bývalý prezident Václav Klaus zůstává v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Pokračuje v léčbě na urologické klinice, uvedl Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Hospitalizovaný by měl být ještě několik dnů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý prezident Václav Klaus

Článek

Klaus o předminulém víkendu strávil v nemocnici dvě noci. V úterý 14. září se ale do nemocnice vrátil, propuštěn z ní byl v pátek 17. září. Při odjezdu řekl, že měl velmi vysoký tlak a také žaludeční komplikace.

Ze začátku se kvůli problémům s tlakem necítil dobře, později si volný čas krátil čtením časopisů. Lékaři mu předepsali léky, některé měl už podle svých slov předtím. V neděli pak do nemocnice přijel na kontrolu.

Václav Klaus je opět v nemocnici

Domácí

Do ÚVN byl znovu převezen ve čtvrtek. „Problém je ještě třeba doléčit. Je to nepříjemné, ale snad ne na dlouho,“ řekl Macinka.

Václav Klaus je v nemocnici, trápí ho vysoký tlak

Domácí

Klaus neměl v minulosti zdravotní problémy často. Jeho zdraví média sledovala v roce 2008, kdy podstoupil operaci kyčelního kloubu. V roce 2012 se podrobil operaci šedého zákalu. Na konci letošního února onemocněl covidem-19. Po přednášce pro studenty Vysoké školy ekonomické se nechal otestovat na koronavirus a výsledek byl pozitivní. Po vyšetření v nemocnici se odjel léčit domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám