Hlavní obsah

Exprezident Klaus se pokusí syna přesvědčit, aby v politice zůstal

Rozhodnutí Václava Klause ml. odejít z vedení hnutí Trikolóra a z politiky vůbec nepotěšilo jeho otce, exprezidenta Klause, který působí jako předseda odborné komise Trikolóry pro zahraniční politiku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Klaus, bývalý prezident ČR

Článek

Odchod svého syna z politického života by považoval za velkou ztrátu pro českou politiku. Proto se jej pokusí přesvědčit, aby vše ještě uvážil. Mnoho lidí mu prý důvěřuje, včetně jeho otce. Stanovisko exprezidenta Právu tlumočil Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

Klausův projekt nebyl úspěšný, politici se jeho odchodu nediví

Domácí

Právě exprezident Klaus st. se nechal před několika dny v TV Prima slyšet, že

v Česku musí vzniknout nová politická strana, která by vyslyšela přání občanů a postavila se proti „zoufalým“ Pirátům. Pokud by se nenašel nikdo jiný, v nouzi by se Klaus postavil do jejího čela.

Klaus volá po volebním spojení stran, které odmítají omezení kvůli koronaviru

Domácí

„Je potřeba, aby vstoupil do hry nový politický subjekt, vím, že je to strašně těžké utvořit,“ prohlásil exprezident a dodal: „Doufám, že nenechají stařičkého exprezidenta, aby se musel plést do parlamentní politiky. Ale kdyby nebylo zbytí, tak bych zradil obrovský počet lidí, kteří mi píší a telefonují a myslí si, že je v tom nemohu nechat. Bylo by zradou, kdybych teď řekl, že v žádném případě ne.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám