Hlavní obsah

Exposlanec ODS Šťastný poslal ANO 100 tisíc

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékař a někdejší dlouholetý politik ODS Boris Šťastný před říjnovými krajskými a senátními volbami daroval hnutí ANO premiéra Andreje Babiše 100 tisíc korun. Nynější šéf osmi soukromých pečovatelských center Alzheimer Home to zdůvodnil tím, že chtěl podpořit politiku ANO vůči seniorům i svého kamaráda, který za ANO kandidoval do Senátu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Boris Šťastný

Článek

„Jsem lékař, celý svůj profesní život se zabývám medicínou a po odchodu z politiky v roce 2013 se věnuji péči o seniory. Peníze jsem poslal proto, že jsem přesvědčen, že ANO vládní politikou a konkrétními kroky seniorům pomáhá, takže jsem považoval za povinnost hnutí zase podpořit takto já,“ řekl Právu Šťastný.

Doplnil, že v minulosti opakovaně sponzoroval politické strany, zejména ODS. „Navíc v senátních volbách za ANO na Kolínsku kandidoval můj dlouholetý kamarád a lékař Igor Karen, takže to byl další důvod,“ doplnil exposlanec.

ANO a ČSSD vymazaly v Senátu své značky. Jmenují se Proregion

Domácí

Na dotaz, zda může jít o předzvěst jeho návratu do politiky, například na sněmovní kandidátce ANO příští rok, odpověděl, že člověk nikdy nemá říkat nikdy, ale že to není na pořadu dne.

„Jsem sám dost pracovně vytížen a o tomto jsem opravdu s nikým nehovořil. Z ODS jsem odešel z ideových důvodů, ne­jsem členem žádné strany a ani nejsem politicky aktivní, ANO jsem ale volil ve sněmovních volbách. Darem jsem chtěl hnutí symbolicky podpořit,“ dodal Šťastný.

Reklama

Výběr článků

Načítám