Hlavní obsah

Exministryně Součková vzdělává lékaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Bývalá ministryně zdravotnictví Marie Součková (ČSSD) pracuje od pondělka v brněnské Úrazové nemocnici a věnuje se vzdělávání lékařů. "Prostřednictvím Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví se budu podílet na vzdělávání lékařů a využiji přitom své zkušenosti z dřívější praxe i z práce na ministerstvu," řekla Součková.

Článek

Ještě před několik měsíci tvrdila, že po odchodu z politiky se bude věnovat soukromé praxi ortopedky. "Na tuto myšlenku jsem samozřejmě nezanevřela a platí to dál," poznamenala Součková.

O zahájení soukromé lékařské dráhy se snažila, zatím však marně. Zavedení soukromé praxe je podle ní zdlouhavé a náročné. "Mně se v Brně nepodařilo sehnat odpovídající prostory pro ambulanci," dodala.

V jihomoravské metropoli působí také Součkové předchůdce v ministerské funkci Bohumil Fišer (ČSSD). Věnuje se vzdělávání mediků na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. Na rozdíl od Součkové je stále aktivním členem brněnské ČSSD.

Součková se do svého brněnského rodiště přestěhovala loni na podzim. Jako ministryně zdravotnictví tehdy neúspěšně kandidovala do Senátu za jeden z brněnských volebních obvodů. Propadla však už v prvním kole. Ministryní byla Součková od roku 2002 do letošního dubna. Předtím se věnovala soukromé lékařské praxi v Chlumci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám