Hlavní obsah

Exministryně Součková opustila ČSSD

Právo, ČTK, alm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalá ministryně zdravotnictví a někdější místopředsedkyně soc. dem. Marie Součková vystoupila z ČSSD. Důvodem jsou údajně útoky některých členů ČSSD v médiích.

Foto: Zlín Film Festival

Dagmar Havlová je jednou z autorek umělecky ztvárněných filmových klapek. na snímku s prezidentem Zlín Film Festivalu Čestmírem Vančurou.

Článek

Jednapadesátiletá Součková řídila ministerstvo zdravotnictví do dubna 2004. Je podezřelá z trestné činnosti kvůli smlouvě mezi ministerstvem a advokátem Zdeňkem Nováčkem o poskytování právní pomoci ve sporu s firmou Diag Human.

Součková pověřila Nováčka zastupováním státu ve sporu s obchodníkem s krevní plazmou bez výběrového řízení.

Premiér a úřadující šéf ČSSD Stanislav Gross řekl, že odchod Součkové že strany je třeba vzít na vědomí. Pokud někdo pochybí, mělo by to podle Grosse mít důsledky.

"Ať už dopadne záležitost kolem paní kolegyně Součkové jakkoliv, je zapotřebí zdůraznit, že nebýt té prvopočáteční chyby, která se odehrála v polovině 90. let, tak žádná taková kauza by nemusela být řešena nikým ze soc. dem. ministrů zdravotnictví," dodal však Gross.

Reklama

Související články

Kubinyi zvažuje žalobu na Součkovou

Ministr zdravotnictví Jozef Kubinyi (ČSSD) zvažuje podat trestní oznámení na svoji předchůdkyni Marii Součkovou kvůli smlouvě, kterou podepsala s brněnským...

Kubinyi si rozmyslel žalobu na Součkovou

Uzavřením smlouvy o zastupování ministerstva zdravotnictví ve sporu s firmou Diag Human neznámým brněnským právníkem Zdeňkem Nováčkem se nebude zabývat...

Výběr článků

Načítám