Hlavní obsah

Exdetektiv Komárek nic nového o Čapím hnízdě neřekne, ministr ho nezbavil mlčenlivosti

Právo, ČTK, rav
Aktualizováno

Ministr vnitra Lubomír Metnar nezbaví detektiva Jiřího Komárka mlčenlivosti v souvislosti s úterním zasedáním sněmovního imunitního výboru. Metnar to v pondělí řekl serveru Deník.cz a potvrdil to i deníku Právo. Své rozhodnutí zdůvodnil tím, že nehodlá hrát roli jazýčku na vahách v kauze Čapí hnízdo, o níž nemá informace. Žádost členů imunitního výboru o zbavení mlčenlivosti je navíc podle Metnara nekonkrétní.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý detektiv ÚOOZ Jiří Komárek

Článek

„Pokud má pan Komárek nějaké podezření a informace o nezákonném jednání kohokoli, má se obrátit se svým oznámením na orgány činné v trestním řízení, a tím ministerstvo vnitra není. Ctím právní řád,” řekl Právu Metnar.

Sněmovní mandátový a imunitní výbor se bude v úterý zabývat vydáním premiéra a předsedy ANO Andreje Babiše a místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo. Komárkovo pozvání prosadili na mimořádném středečním jednání poslanci hnutí SPD a ANO.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr vnitra Lubomír Metnar.

Komárek podle dřívějších informací Mladé fronty Dnes zmínil u soudu údajné propojení vyšetřovatele případu Čapí hnízdo Pavla Nevtípila s právníkem kontroverzního podnikatele Ivo Rittiga Davidem Michalem. Komárkovo pozvání na jednání imunitního výboru Sněmovny vyvolalo u některých členů výboru bouřlivé reakce.

Reklama

Výběr článků

Načítám