Hlavní obsah

Dva miliardáři dobyli horní parlamentní komoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průnik do vysokých pater politiky se podařil dvěma miliardářům a to Ivo Valentovi a Jiřímu Hlavatému. V Uherském Hradišti zvítězil v boji o křeslo Senátu zakladatel loterijní společnosti Synot Ivo Valenta (Strana soukromníků ČR, SsČR). Porazil místostarostu Ostrožské Nové Vsi Pavla Botka z KDU-ČSL.

Foto: archív Právo

Šéf Synotu Ivo Valenta a majitel Juty Jiří Hlavatý

Článek

Do horní parlamentní komory se dostal také majitel textilní společnosti Juta Jiří Hlavatý, který kandidoval ve volebním obvodu Trutnov.

Hlavatý i Valenta jsou ve svých krajích značně oblíbení. Zatímco Hlavatému lidé ve Dvoře Králové vděčí za dva tisíce pracovních míst v jeho firmě na výrobu produktů pro stavebnictví a zemědělství, král hazardu Valenta je zase štědrým dárcem pro tradiční akce v Uherském Hradišti.

V pojetí politiky se oba miliardáři liší. Zatímco Hlavatý se rozhodl v Senátu pomáhat českým podnikatelům a předat do politiky své znalosti, Valenta chce především podporovat Slovácko.

Ani jeden se řízení své firmy nehodlá vzdát. „Jsem zvyklý pracovat skutečně naplno. Pomocníkem současné doby je moderní technika, kdy můžete řídit porady a vést důležitá jednání, i když jste na opačném konci světa,“ řekl Valenta.

„Kdybych měl pocit, že Juta trpí a já mám z politiky odejít, tak okamžitě jdu,“ přiznal Právu Hlavatý. Právě podpora podnikání je podle jeho mínění účinným nástrojem, jak zabránit sociálním problémům a nezaměstnanosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám