Hlavní obsah

Dušek půjde vysvětlovat své výroky o homosexuálech, omlouvat se ale nechce

Praha
Aktualizováno

Odboroví předáci se distancují od sobotních výroků svého kolegy Jaromíra Duška. Ten řekl, že ministerstvo dopravy ovládá klan homosexuálů. Vyvolal tím ostré reakce politiků i zástupců sexuálních menšin.

Foto: Jan Třeštík, ČTK

Odborový předák Jaromír Dušek (nahoře vlevo) a předseda Odborového svazu dopravy Luboš Pomajbík (nahoře vpravo) sledují z galerie mimořádné jednání Poslanecké sněmovny.

Článek

Duška kritizoval předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Milan Štěch. Předseda odborového svazu dopravy Luboš Pomajbík řekl, že by Dušek za odbory neměl jednat. Na pondělí svolal  schůzku, na které bude Dušek svá slova vysvětlovat.

"Na ministerstvu dopravy je těch homosexuálů natahanejch tak dvacet a ve vedení drah tak třicet a tihle lidé absolutně ovládají České dráhy. To mi věřte. Já tam chci založit spolek čtyřprocentní menšiny heterosexuálů, abychom měli rovné příležitosti,“ prohlásil odborářský boss Dušek v sobotním rozhovoru pro Lidové noviny.

Omlouvat se nechce

ČMKOS Duška vyzvala, aby se za výroky omluvil. Ten to ale dělat nehodlá. To, co řekl, je prý pravda, a svá slova myslel v žertu.

Pomajbík rádiu Impuls řekl, že Duškovo vyjádření je nešťastné a komplikuje situaci. Dodal, že Dušek musí vše vysvětlit osobně. Dušek ale v TV Nova řekl, že pokud se na jednání bude řešit něco jiného než danění benefitů, nepřijde na něj.

Dušek je šéfem Svazu odborářů služeb a dopravy, ta je součástí Koalice dopravních odborových svazů, která nyní protestuje proti zdanění zaměstnaneckých benefitů. Premiér Jan Fischer řekl, že odboráři se musí od výroků distancovat. Dušek se prý zdiskreditoval a musí se omluvit a svá slova vzít zpět, aby ho premiér považoval za osobu, s níž je možné dál jednat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám