Hlavní obsah

Druhý audit neznám, nic se vracet nebude, střet zájmů není, opakuje Babiš

Novinky, zpe

Nejsem ve střetu zájmů, o žádné peníze nepřijdeme. Tak v pondělí reagoval premiér Andrej Babiš (ANO) na informace serveru Neovlivní o druhé auditní zprávě, podle které je předseda ve střetu zájmů kvůli Agrofertu. Holding nemá podle Evropské komise nárok na zemědělské dotace.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Budu se opakovat. Na žádném procesu k auditům se nepodílím a na rozdíl od novinářů napojených na auditory v Bruselu nemám žádné nové informace. Platí, že jsem zcela vyhověl českému zákonu lex Babiš, který byl účelově přijat kvůli mojí osobě,“ napsal Novinkám premiér v SMS zprávě.

„Proto nejsem a ani nemůžu být v žádném střetu zájmů. Předchozí závěry auditu zásadně odmítám podobně jako čeští úředníci, kteří závěry rozporovali a byli při tom značně úspěšní,“ dodal premiér.

Babišův střet zájmů potvrdil i druhý audit EK

Domácí

„Nové závěry neznám, ale předpokládám, že Česká republika se bude proti nesmyslnému vykládání českého práva Bruselem bránit i nadále. A úspěšně. O žádné peníze tak určitě nepřijdeme,“ tvrdí Babiš.

Evropská komise přitom neposuzuje české právo, ale to, zda jsou při dotacích dodrženy evropské regule pro rozdělování evropských peněz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám