Hlavní obsah

Dostihy v Chuchli budou pokračovat, stát pozemky neprodá

Praha

Pozemky pod dostihovým závodištěm ve Velké Chuchli si ponechá stát. Rozhodl o tom ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Přes sto let trvající tradice dostihového sportu v Chuchli tak bude moci pokračovat, informovala ve středu mluvčí resortu Markéta Ježková.

Foto: Profimedia.cz

Dostihové závodiště ve Velké Chuchli (archivní foto)

Článek

Jurečka své rozhodnutí zdůvodnil mimo jiné ukončením konkurzu státního podniku Dostihové závodiště Praha, kterému pozemky patří. Konkurz byl vyhlášen kvůli předlužení chuchelského areálu.

„Rozhodl jsem, že státní majetek v rámci dostihového závodiště nerozprodáme, a to s ohledem na jeho rozsah a význam pro pořádání dostihů v hlavním městě. Chceme vytvořit takové podmínky, aby mohly areál dostihového sportoviště využívat i budoucí generace,“ uvedl Jurečka.

Ke kroku se ministr rozhodl nedlouho předtím, než celý kabinet premiéra Bohuslava Sobotky podal demisi. [celá zpráva]

Jak ministerstvo připomnělo, dostihy se v Chuchli běhají od roku 1906. Nejprve je pořádal Český závodní spolek, později se stal organizátorem Jockey Club. Po zestátnění v 50. letech minulého století se v 90. letech přihlásili o některé pozemky restituenti.

„Předlužení areálu však vedlo k vyhlášení konkurzu, který byl v případě státního podniku Dostihové závodiště Praha ukončen až v roce 2016. Jinou část areálu mezitím získal Jockey Club ČR, respektive nástupnické subjekty, které zajišťují pořádání dostihů ve Velké Chuchli,” připomněla mluvčí Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám