Hlavní obsah

Dluhy by se měly platit, zní od babišovců ke kauze Altner

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pravomocná rozhodnutí soudu by se měla respektovat, uvedli na úterní tiskové konferenci členové hnutí ANO. Naráželi tak na to, že jejich koaliční partner ČSSD ani přes pravomocné rozhodnutí soudu nezaplatil bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi dluh ve výši 338 miliónů korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Faltýnek

Článek

Poslanci ANO na klubu o postupu sociálních demokratů debatovali asi hodinu. „Náš klub se jednoznačně shodl na tom, že zaprvé každý v naší společnosti by měl respektovat pravomocná rozhodnutí soudu. Druhá věc je, že dluhy by se měly platit,“ uvedl předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek.

Dodal, že se jedná o obecný princip, který platí ve společnosti bez ohledu na to, zda se jedná o jednotlivce, právnickou nebo fyzickou osobu.

Altner už kvůli postupu ČSSD podal dva návrhy na obstavení účtů strany. Ta má v plánu nejprve zaplatit Altnerovým věřitelům a podat dovolání k Nejvyššímu soudu. [celá zpráva]

Nedivte se, že chceme využít všech možností, které nám právní řád dává
Roman Sklenák, předseda klubu ČSSD

Předseda poslanců ČSSD Roman Sklenák vyjádření Faltýnka komentoval se slovy, že doufá, že se nejedná o rozpor ve vládní koalici.

„My informujeme postupně o našich krocích. Rychle jsme si vyřídili úvěr, jsme rozhodnuti závazek splnit. Ale nedivte se, že chceme využít všech možností, které nám právní řád dává,“ podotkl.

Reklama

Výběr článků

Načítám