Hlavní obsah

Děti jsou často neviditelné oběti domácího násilí

Odborné odhady mluví o tom, že nějakou formu násilí v rodině zažívá více než 10 procent dětí. V pandemii přitom případy domácího násilí rostou. Násilí, které doma děti na vlastní kůži zažívají, má na jejich psychiku a vývoj obdobný vliv, jako kdyby vyrůstaly uprostřed válečného konfliktu.

Záznam: Děti jsou často neviditelné oběti domácího násilíVideo: ČTK

 
Článek

Až šest let trvá, než se v České republice dostane pomoci dítěti, které zažívá domácí násilí.

Jak násilí v rodinách zvládat a jak poznat, že s dítětem není něco v pořádku? Ať už s vlastním, nebo s tím od sousedů, a nebo třeba ve třídě? A jak dětem a jejich rodinám nejlépe a hlavně včas pomoci, aby škody napáchané na jejich psychice a budoucí traumata byla co nejmenší? A jak při všem psychickém vypětí, ve kterém už druhým rokem kvůli pandemii žijeme, zůstat dobrým rodičem? Sledujte webinář Nadace Vodafone 9. dubna od 13:00.

Nadace Vodafone pořádá druhý ze série webinářů věnovaný domácímu násilí, jeho prevenci a pomoci jeho obětem. Tentokrát se bude věnovat dětem, které jsou často neviditelnými obětmi domácího násilí. Hostem webináře bude Petra Wünschová, zakladatelka a ředitelka organizace Centrum LOCIKA, která více než 15 let pracovala s dětmi traumatizovanými domácím násilím.

Centrum LOCIKA se specializuje na zastavování násilí v rodinách, snižování míry traumatizace dětí, prevence dalšího poškozování dětí a pomoc rodičům vyrovnat se s dopady násilí a podporu jejich rodičovských kompetencí. Od svého založení v roce 2015 centrum pomohlo již téměř tisíci dětem, v jejichž rodinách dochází nebo docházelo k násilí.

 Komerční obsah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám