Hlavní obsah

Detailní mapa ukazuje šíření koronaviru v Česku

Přehledná mapa obcí ukazuje, jak se momentálně šíří koronavirus v České republice. Jakkoliv jsou počty nemocných nejvyšší ve velkých městech, je patrné, že horší situace přetrvává na Moravě a ve Slezsku.

Článek

Počet nově potvrzených případů i celkový počet nemocných v konkrétní obci lze zjistit buď jejím vyhledání, případně kliknutím do mapy.

Tmavší barvy značící vyšší počet aktivních případů nákazy převládají krom velkých měst typu Prahy, Brna či Ostravy rovněž v jejich okolí a zřetelně též ve východních oblastech republiky.

V neděli v ČR přibylo 9292 potvrzených případů, přičemž průměrná týdenní incidence se aktuálně dostala na 1201 případů na 100 000 obyvatel, byť v minulém týdnu překročila dokonce 1230 případů.

Nad celorepublikovou průměrnou hodnotou se momentálně nacházejí všechny regiony na Moravě a ve Slezsku a rovněž Pardubický a Jihočeský kraj, oproti tomu na severozápadě republiky v Karlovarském a Ústeckém kraji je zatím situace o poznání klidnější.

I tak byl nedělní přírůstek nejhorším pro tento den od počátku epidemie. Za jediný týden tak přibylo přes 128 tisíc případů a podle průběžných dat i 635 úmrtí souvisejících s covidem-19.

Celkem se zatím počet úmrtí vyšplhal na 32 929.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám