Hlavní obsah

Deštivý a větrný týden zakončí o víkendu sněžení

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v pracovní části zbytku týdne se dočkáme větrného počasí s četnými přeháňkami a teplotami přes 10 stupňů Celsia, o víkendu se razantně ochladí a i v nížinách by se mělo objevit sněžení. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve středu bude převládat velká oblačnost s deštěm či přeháňkami bude převládat. Ranní minima se budou pohybovat mezi devíti a pěti stupni, odpolední mezi 10 a 14 stupni. Foukat bude silný vítr, který může na vrcholcích hor dosahovat rychlosti vichřice. [celá zpráva]

Ve čtvrtek bude oblačno, přechodně i polojasno, místy opět s přeháňkami. Ranní minima klesnou na 10 až pět stupňů, přes den bude nejčastěji mezi 10 a 14 stupni. Čerstvý vítr by již měl postupně slábnout.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Oblačno či zataženo s občasnými přeháňkami vydrží i v pátek. Ranní minima i odpolední teploty by měly zůstat na hodnotách předchozího dne.

V průběhu noci na sobotu začne počasí ovlivňovat studená fronta. Ranní teploty klesnou na šest až dva stupně, přes den se rtuť vyšplhá na šest až deset stupňů. Stále bude převažovat počasí s velkou oblačnosti a občasným deště. Na horách by se však již mělo jednat o sněžení.

Ochlazení se naplno projeví v neděli. Ranní minima klesnou na dva až minus dva stupně, přes den zůstanou teploty mezi nulou a čtyřmi stupni. Přeháňky, které se budou místy objevovat, budou již i v nížinách sněhové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám