Hlavní obsah

Další úsekové měření na D1 hned tak nebude, ÚOHS zrušil tendr na radary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil tendr, kterým chtělo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vysoutěžit dodavatele dalších radarů pro měření rychlosti v opravovaných úsecích dálnic, zejména D1.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Původně plánovalo ředitelství silnic začít intenzivně měřit na opravených úsecích dálnice D1 na Brno od letošního jara. Předchozí tendr na kamery ale musela organizace začátkem ledna zrušit kvůli problému v zadání zakázky, která byla definována příliš obecně a nebyla jasná technická specifikace.

ÚOHS však s novou podobou zakázky nesouhlasil, neboť technickými parametry odpovídal pouze router Cisco, jehož dodavatel tím byl zvýhodněn před ostatními.

V tendru za 25 miliónů korun pak ŘSD poptávalo pět sad kamer pro úseková měření. Ty umějí po projetí automobilu měřeným úsekem automaticky vypočítat rychlost vozidla a tyto informace předat policii a příslušným obcím s rozšířenou působností.

V současnosti ŘSD měří rychlost zatím na úseku mezi Psáři a Souticemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám