Hlavní obsah

Další tři hříšníci z plzeňských práv dostanou dopis o zrušení diplomu

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Západočeská univerzita tento týden odeslala dalším třem absolventům plzeňských práv dopis s oznámením o zrušení jejich magisterského diplomu. V pátek to novinářům sdělil rektor univerzity Josef Průša. „Žádné další návrhy zatím nemám,“ dodal rektor.

Článek

V jednom ze zmíněných tří případů přijde dotyčný zároveň o titul JUDr. Konkrétní jména škola tají. „Anonymizované verze oznámení ale v nejbližších dnech zveřejníme na našem webu,“ řekl Právu Průša.

První oznámení šlo z rektorátu už 7. ledna, podle zjištění Práva bylo pravděpodobně adresované Ladislavu Cirhanovi, který plzeňská práva absolvoval v roce 2005 po pouhých 2,5 letech. „Tento dopis se ale vrátil jako nedoručitelný,“ upozornil Průša.

„Budeme konzultovat s právníky, jak můžeme postupovat dál,“ doplnil rektor. Škola se kvůli zjišťování adres už obrátila na ministerstvo vnitra, to však v tomto případě nebylo schopné pomoci.

Průša potvrdil, že nestihne odeslat všechna oznámení do konce února, tedy do konce svého funkčního období. „Kdy se celou tuto záležitost podaří dořešit, nevím,“ podotkl Průša. Agendu bude muset převzít jeho nástupkyně na postu rektora Ilona Mauritzová.

O titul by mělo přijít celkem zhruba dvacet absolventů, kteří zcela flagrantním způsobem porušovali studijní povinnosti, například extrémně krátkou dobou studia, a zároveň prokazatelně věděli, že titul získali neoprávněně.

Reklama

Výběr článků

Načítám