Hlavní obsah

Další rozvolnění bude za týden. Otevřou bazény

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Další větší rozvolnění naplánovala vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) na 31. května. Po jednání kabinetu to oznámil ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO).

Další rozvolnění bude za týdenVideo: ČTK

 
Článek

Otevřít by měly například venkovní bazény, naplnit budou moci kapacitu z 50 procent. „Dovnitř se bude moci pouze do šaten,” uvedl Arenberger.

Spolu s tím se budou moci od příštího týdne konat v muzeích a památkách skupinové prohlídky pro nejvýše deset lidí nebo až 30 lidí s testem, očkováním či po prodělání covidu v posledních 180 dnech.

Vláda také rozhodla o tom, že pěvecké sbory budou moci společně zpívat při účasti 30 osob. Lidé mají mezi sebou mít rozestupy dva metry a také splněnu jednu z podmínek na očkování, testování nebo prodělání nemoci. Během zpěvu si mohou sundávat ochranu dýchacích cest.

Od června budou zdarma dva PCR testy a čtyři antigenní

Domácí

Další větší rozvolnění by pak mohlo přijít v polovině června, otevřít by mohly například vnitřní prostory restaurací či vnitřní bazény. Ve hře je také obnovení provozu od 14. června u solárií či wellness.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám