Hlavní obsah

Dálnice D11 se u Prahy dočká rekonstrukce, rozšíření zatím ne

Nejvytíženější část dálnice D11 mezi sjezdem z Pražského okruhu a exitem u Jiren se dočká rekonstrukce. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) počítá s tím, že oprava osmikilometrového úseku přijde na 1,28 miliardy korun. Na plánované rozšíření dálnice o další pruh si však řidiči budou muset počkat.

Foto: Mapy.cz

Úsek, který čeká rekontrukce

Článek

Vedle opravy vozovek chce ŘSD, které vypsalo výběrové řízení, opravit i rozsáhlou mimoúrovňovou křižovatku na Černém Mostě. Na prvních dvou kilometrech u hlavního města bude na dálnici položen nízkohlučný asfalt. Oprav se dočkají také odpočívadla na třetím kilometru.

Po celou dobu rekonstrukce by měla být dálnice  v obou směrech průjezdná dvěma pruhy.

Rozšíření zatím nebude

Výraznější zlepšení dopravy by mělo přinést rozšíření dálnice na tři pruhy v obou směrech, o němž se již několik let hovoří.

Ministerstvo životního prostředí k němu již před pár měsíci vydalo souhlasné stanovisko, nicméně zkapacitnění přijde na řadu až po rekonstrukci.

D11 se minulý týden konečně dočkala otevření posledního úseku, díky němuž se hlavní město spojilo s Hradcem Králové. Dále by měla pokračovat do Jaroměře a ke hranicím s Polskem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám