Hlavní obsah

Čunka na postu starosty Vsetína nahradil Jiří Růžička

Právo, jr

Starostou Vsetína se ve čtvrtek v podvečer stal čtyřicetiletý Jiří Růžička. Ve funkci nahradil Jiřího Čunka (KDU-ČSL), který rezignoval.

Foto: Jiří Žůrek

Starosta Vsetína Jiří Růžička

Článek

Jiří Růžička dosud vedl společnost Elim, zabývající se prací s osobami bez přístřeší, s osobami se sociálním a zdravotním znevýhodněním a volnočasovými aktivitami pro děti a mládež. 

Růžička nebyl do středy členem vsetínského zastupitelstva. Po obecních volbách v roce 2014 byl prvním náhradníkem jako bezpartijní na kandidátce KDU-ČSL.

Po složení slibu vystřídal v zastupitelstvu Jiřího Čunka (KDU-ČSL), který v minulém týdnu rezignoval jak na post starosty, tak na funkci člena zastupitelstva Vsetína.

Volba až po týdnu

Osmapadesátiletý Čunek vedl Vsetín v letech 1998 až 2007 a opět byl zvolen v prosinci 2014. Od roku 2012 působil i jako senátor za Vsetínsko, loni dovedl lidovce k úspěchu v krajských volbách a stal se hejtmanem Zlínského kraje.

Po rezignaci Čunka se mělo zastupitelstvo sejít k doplnění a volbě starosty následující den, ve středu 12. dubna, kvůli absenci většiny zastupitelů však nebylo usnášeníschopné. Stalo se tak až nyní.

V komunálních volbách v roce 2014 získali vítězní lidovci ve Vsetíně šest zastupitelů a ČSSD, ANO a Koalice pro otevřený Vsetín mají po třech mandátech. Komunisté a ODS obsadili po dvou křeslech a jednoho zastupitele mají STAN a TOP 09.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám