Hlavní obsah

Čunek: Koalici se STAN lidé nerozumí

– Vsetín
Právo, Jiří Růžička

Senátor a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL) i vsetínská organizace lidovců chtějí pro koalici se STAN více shody. Vyplývá to z vyjádření, které Právo získalo po pátečním jednání lidovců ve Vsetíně.

Foto: Petr Horník, Právo

Senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL)

Článek

V krajské organizaci KDU-ČSL Zlínského kraje ještě trvají výhrady ke koalici se STAN do podzimních parlamentních voleb. Zazněly i na pátečním jednání vsetínské okresní organizace KDU-ČSL.

„Jsme pro koalici s hnutím STAN za předpokladu vyjasnění povolebních vztahů, nejenom ekonomických, ale i programových. Všechno se musí rozebrat do detailů. Obsah musí být takový, aby uklidnil členy KDU-ČSL,“ řekl předseda vsetínské a místopředseda zlínské krajské organizace KDU ČSL Robert Teleky.

„Na jednání jsem přišel jako host. U hlasování jsem nebyl. Řekl jsem to, co říkám pořád, že jsem za tu koalici, samozřejmě s tím, že se to bude dělat způsobem, který všichni pochopí, a to členové KDU-ČSL i veřejnost,“ řekl v pátek večer hejtman Zlínského kraje, senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL).

„Já jsem byl vždycky pro tu koalici, jenom jsem byl proti tomu, jakým způsobem to komunikujeme s vlastními členy, kterých je třicet tisíc. To znamená, že to vedení vymyslelo a zůstalo to jenom na tom povrchu, na těch nejvyšších složkách a k lidem to neproniklo a oni tomu nerozumí a nechtějí to, takže to je věc, která se mi na tom nelíbí, protože chceme-li vyhrát volby, musíme mít lidi, kteří ty věci chápou a budou za nimi stát,“ řekl Právu Jiří Čunek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám