Hlavní obsah

ČT podala trestní oznámení na volební spot Bloku proti islamizaci

Právo, jp

Kvůli předvolebnímu spotu hnutí Blok proti islamizaci podala Česká televize (ČT) trestní oznámení a podnět Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Hnutí reagovalo sdělením, že konzultuje možnost podání vlastního trestního oznámení na ČT pro křivé obvinění.

Volební spot Bloku proti islamizaci

 
Článek

Předvolební spot ukazuje, jak se skupinka lidí převlečených za muslimy rozběhne k seniorce opírající se o chodítko, podkopne jí nohy a ona upadne na zem. Lidé v muslimských šátcích pak utíkají k ceduli s nápisem výdej sociálních dávek.

ČT se spotem nesouhlasila již před jeho vysíláním a žádala hnutí, aby dodalo jiný spot, což se nestalo. Proto se brání mj. podáním trestního oznámení. „Veřejnoprávní televize musí ze zákona vyhradit bezplatný vysílací čas pro pořady kandidujících politických stran a politických hnutí. Do obsahu těchto spotů ale nesmíme zasahovat, neboť odpovědnost za jejich obsah mají kandidující politické strany a hnutí,“ sdělila Právu mluvčí ČT Karolína Blinková.

Blok proti islamizaci se podle vyjádření své členky a bývalé poslankyně za ČSSD Jany Volfové spotem „snaží upozornit na fakt, že stát má k dispozici jenom jednu hromadu peněz, jen jeden rozpočet, a je na voličích, zda budou podporovat nelegální imigranty, často islamisty, nebo naše vlastní seniory“.

Reklama

Výběr článků

Načítám