Hlavní obsah

ČSSD trvá na tom, aby Mrština odešel ze strany

Novinky, jas

Gremium sociální demokracie vyzvalo Miloslava Mrštinu, aby opustil řady ČSSD. Gremium také vyzvalo náchodskou místní organizaci strany, aby ukončila Mrštinovi členství. Bývalý regionální politik je v poslední době spojován s nejasnými státními dotacemi, které coby podnikatel obdržel na veřejný dům v Náchodě.

Foto: ČTK

Miloslav Mrština (ČSSD)

Článek

Mrština minulý týden slíbil grémiu, že z ČSSD vystoupí. Ve čtvrtek však oznámil, že stranu neopustí.

"Když jsem se dozvěděl v pátek a v sobotu ještě další jiné věci, že se nejedná o útok jen na mě, ale možná i na někoho jiného, tak jsem se rozhodl, že v žádném případě nebudu ustupovat lidem, kteří takhle manipulují média, a členství si zatím nepozastavím," uvedl Mrština.

Grémium konstatovalo, že Mrština veřejně lhal  o svých podnikatelských aktivitách a vyzvalo jej, aby neprodleně opustil řady ČSSD

Mrština, který byl několik let šéfem ČSSD v Královéhradeckém kraji a členem předsednictva strany, dostal před volbami v roce 2006 od ministerstev vedených členy ČSSD státní příspěvky ve výši 5,2 miliónu korun. Peníze pak údajně použil na přestavbu veřejného domu Vyhlídka, který vlastnil v Náchodě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám