Hlavní obsah

ČSSD se musí sjednotit za volebním lídrem, řekl Chovanec

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Pokud Bohuslav Sobotka skončí v čele ČSSD a užší vedení si zvolí nového volebního lídra, strana by se za ním měla sjednotit. Ve středu to před Strakovou akademií uvedl statutární místopředseda partaje a ministr vnitra Milan Chovanec. Zároveň řekl, že doufá, že Sobotka úplně neskončí s politikou.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec

Článek

„Pro nás je zásadní, aby se strana sjednotila za novým lídrem, ať to bude, kdo to bude, abychom konečně vyšli dopředu,“ citovala Chovance ČTK.

Ministr zároveň doufá, že se Sobotka nerozhodne skončit v politice úplně. „On je můj předseda, on získal mandát na sjezdu a je to předseda, který zvažuje jednu jedinou věc, co je vhodné pro stranu, a ne pro něj, a za to si ho vážím,“ uvedl Chovanec.

Sobotka čeká zásadní debatu

Sám Sobotka odmítá spekulace o svém odchodu z čela strany či z postu volebního lídra komentovat. I během středečního jednání vlády novinářům řekl, že nyní nechce o stranických a vnitrostranických otázkách mluvit.

„Dnes odpoledne se sejde politické grémium, budeme mluvit o celkové kondici, ve které je soc. dem. čtyři měsíce před volbami do Poslanecké sněmovny,“ konstatoval současný šéf ČSSD.

Bohuslav Sobotka komentuje spekulace o jeho odchodu z čela ČSSDVideo: Barbora Zpěváčková

„Očekávám poměrně hlubokou a zásadní debatu v užším vedení strany, co můžeme udělat pro to, abychom zlepšili pozici soc. dem.,“ dodal.

Středeční schůze koaliční rady se účastnil i lídr hnutí ANO a někdejší ministr financí Andrej Babiš. O osud Sobotky se podle svých slov nezajímal. „Ne, to bych si nedovolil. Není to náš problém,“ komentoval situaci uvnitř soc. dem.

Reklama

Výběr článků

Načítám