Hlavní obsah

ČSSD představila nové logo. Je jako obrněnec, který v září vyrazí, tvrdí Zaorálek

Novinky, bja
Aktualizováno

Sociální demokracie se rozhodla odtajnit své nové logo. Znak, se kterým půjde do voleb, je podle slov volebního lídra Lubomíra Zaorálka jako „obrněný transportér, který budou přes léto chystat v kůlně, aby v září prorazil”. Původně jej totiž chtěli odhalit až po prázdninách. Nakonec ho předvedli již v pátek. Jak řekl Zaorálek, spolustraníci jej prý přivítali potleskem.

Foto: Barbora Janáková

Nové logo ČSSD.

Článek

Sociální demokracie odhalila v pátek odpoledne logo, s nímž jde do voleb. Vymyslel jej Martin Charvát z volebního štábu. Růže je nově vepsaná do čtverce. Nahradí tak původní růži, která prý Zaorálkovi připomínal místo květiny hlávku zelí.

Charvát uvedl, že úprava loga odpovídá všem potřebám jeho použití. Tedy bude snadno aplikovatelná i v online prostředí.

Foto: archiv

Logo ČSSD

Zaorálek logo odhalil po jednání grémia. První jej ukázal krajským lídrům, kteří ho prý přivítali bouřlivým potleskem.

Zaorálek: Napráskejte Foldynu

Jediný, komu se logo příliš nezamlouvalo, byl lídr Ústeckého kraje Jaroslav Foldyna, který ještě v únoru řekl, že by byl rád, aby bylo logo sociální demokracie červené. Podle Zaorálka ale nakonec změnil názor.

„Panu Foldynovi jsme to vysvětlili, i když je boxer, tak myslím, že to pochopil a slíbil mi, že už nebude mít žádné další komentáře. Kdyby ještě něco říkal, tak to na něj práskněte. Tvrdil, že už bude zticha,“ řekl Zaorálek.

Grémium definitivně uzavřelo kandidátky

Přípravy na kampaň přitom budou v sociální demokracii pokračovat. Příští týden proběhne focení lídrů na kandidátky. Kromě toho chce Zaorálek objet všechny kraje a promluvit si s tamějšími lídry o nutnosti sjednocení sociální demokracie.

„Chci si s každým popovídat o tom, že jsme v této chvíli opravdu jeden mančaft. Jsem přesvědčen o tom, že debaty, které jsme měli kolem kandidátek, dneska skončí. Dnes jsme to na grémiu definitivně uzavřeli,” řekl Zaorálek.

Reklama

Výběr článků

Načítám