Hlavní obsah

ČSSD chce aby "právnicko-justiční mafii" v Plzni vyšetřovali poslanci

Právo, Novinky, jov, jas
Praha

ČSSD podle svého šéfa Jiřího Paroubka navrhne na nejbližší schůzi Sněmovny zřízení vyšetřovací komise k situaci okolo Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni. Paroubek to oznámil na pondělní tiskové konferenci.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Paroubek (ČSSD) na jednání Poslenecké sněmovny

Článek

Podle Paroubka jde v kauze o organizovanou "právnicko-justiční mafii". Premiéra Jana Fischera lídr ČSSD vyzval, aby společně s ministrem vnitra Martinem Pecinou podnikli rozhodné kroky k vyšetření kauzy.

Problémy s udělováním diplomů a nestandardními studijními postupy na právnické fakultě v Plzni se již začala zabývat také policie. Mezitím vyšlo mimo jiné najevo i to, že v tamní univerzitní knihovně chybí polovina disertačních prací.

Před časem vyšlo najevo, že proděkan plzeňské právnické fakulty Ivan Tomažič opsal desítky stran ve své dizertační práci. Podle děkana Zachariáše byla dizertační práce vyrobena záměrně jako plagiát a měla pomoct odhalit člověka, který z fakulty vynáší interní věci. Autorem nápadu s plagiátem byl údajně proděkan fakulty Kindl. Oba proděkani se svých funkcí vzdali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám