Hlavní obsah

Covid-19 má i šéf Státního zdravotního ústavu

Nemocí covid-19 onemocněl i ředitel Státního zdravotního ústavu (SZÚ) Pavel Březovský. Uvedl to ve středu server Seznam Zprávy. Březovský serveru řekl, že se nakazil od kolegyně. Ústav spadá pod ministerstvo zdravotnictví. Zpracovává například podklady pro tvorbu státní zdravotní politiky nebo sleduje trendy ve výskytu infekčních a jiných onemocnění. V současnosti se SZÚ podílí na vývoji vakcíny proti covidu-19.

Foto: Jakub Poláček/CNC, Profimedia.cz

Pavel Březovský

Článek

Šéf SZÚ se nakazil zřejmě minulý týden. "Vrátil jsem se z dovolené a potřeboval jsem mluvit se všemi vedoucími center, samozřejmě jednotlivě. Ve středu večer jsem dostal zprávu, že je kolegyně pozitivní, pak už jednala hygiena. V pátek jsem byl na testech a nález byl pozitivní. Od té doby karanténa, izolace doma, následoval postupný vývoj příznaků," sdělil serveru Březovský.

Doplnil, že pociťuje příznaky chřipky, bolest hlavy a únavu, ale nemá horečku. "Zatím bez plicních projevů, mimo dráždivého kašle," uvedl. "Nakonec jsem rád, že si to prodělám. Mám možnost v praxi vyzkoušet, co funguje v organizaci," dodal.

Hlavní hygienička Rážová má covid-19

Domácí

Covidem-19 v poslední době onemocněli i další z čelných představitelů ministerstva zdravotnictví a jeho organizací. Před týdnem ministerstvo oznámilo, že se koronavirem nakazila hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová. Kromě Rážové se nakazili také další lidé z ministerstva nebo ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS), spadajícího pod ministerstvo, Ladislav Dušek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám