Hlavní obsah

Člen komise hodnotící nabídky na covid testy podal oznámení na policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člen komise hodnotící nabídky na dodání testů pro školáky podal policii oznámení kvůli nestandardnímu působení na výběrovou komisi. Na twitteru to uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD)

Článek

Hamáček řekl serveru Aktuálně.cz, že meziresortní výběrová komise z tendru vyřadila firmu Chironax i proto, že na ni vyvíjela „nestandardní” nátlak. Odkazovat se měla na komunikaci s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

„Policie dnes přijala oznámení jednoho z členů hodnotící komise k veřejné zakázce - nákup antigenních testů pro testování na školách. Důvodem je nestandardní působení na výběrovou komisi,” napsal Hamáček na twitteru.

Premiér Andrej Babiš České televizi a Seznam Zprávám řekl, že bude chtít, aby byla zrušena soutěž na dodávku testů do škol. Nákup chce svěřit Správě státních hmotných rezerv.

Chcípl PES demonstroval před Hamáčkovým domem, dovezl mrazák

Domácí

Děti a studenti se mají testovat čínskými antigenními testy od společnosti Lepu Medical. Dodání měla zprostředkovat firma Tardigrad International Consulting, což vyvolalo skandál. Podle zjištění Seznam zpráv Tardigrad nesplnil podmínky soutěže. Andrej Babiš požádal Hamáčka žádá o vysvětlení, proč ministerstvo vnitra vybralo právě tohoto dodavatele. Hamáček uvedl, že všechny podklady předloží na vládě v pondělí.

Testy od společnosti Tardigrad měly dorazit až 28. února v počtu 800 tisíc kusů. Podle zadávací dokumentace Ministerstvo vnitra ČR požadovalo dodávku minimálně 914 680 kusů testovacích sad nejpozději do 25. února. Navíc Tardigrad ani nebyl nejlevnější.

Reklama

Výběr článků

Načítám