Hlavní obsah

Čísla hospitalizovaných rostou, Babiš oznámil představení nové strategie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kvůli zvýšení počtu pacientů hospitalizovaných s covidem i rostoucím číslům nových případů má ministerstvo zdravotnictví ve čtvrtek představit novou strategii. Premiér Andrej Babiš (ANO) to ve středu oznámil na Twitteru.

Článek

„Covidová čísla se zhoršují, v nemocnicích končí více lidí, převážně neočkovaných. Očkování je jediný způsob, jak covid porazit. Nepodceňujte to,” nabádal premiér k vakcinaci.

Babiš avizoval, že na čtvrtek svolal Radu pro zdravotní rizika, přičemž ministerstvo zdravotnictví pod vedením Adama Vojtěcha (za ANO) představí svou další strategii.

V nemocnicích je momentálně s covidem hospitalizováno 388 lidí, přičemž 78 z nich se nachází ve vážném stavu vyžadujícím napojení na umělou plicní ventilaci, případně mimotělní oběh.

Ačkoliv jde ve srovnání s loňskou i jarní vlnou epidemie o nízká čísla, více hospitalizovaných bylo naposledy počátkem června.

Plné očkování má v ČR prozatím přes šest milionů lidí, přičemž více než 26 tisíc osob již dostalo i posilující třetí, v případě jednodávkové vakcíny druhou dávku. Rychlost očkování v posledních týdnech zvolna klesá a denně se počet vykázaných očkování pohybuje zhruba kolem necelých deseti tisíc.

Pro představu lze zmínit, že například v červnu se průměrné týdenní počty vykázaných očkování za den pohybovaly kolem 100 tisíc.

Anketa

Měla by se nyní v souvislosti s rostoucím počtem nakažených a hospitalizovaných zavádět přísnější proticovidová opatření?
Ano
35,9 %
Ne
64,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 32668 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám