Hlavní obsah

Chřipce již v Praze letos podlehlo 10 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již deset lidí letos v Praze zemřelo na následky chřipky. V rámci zveřejnění statistik k probíhající chřipkové epidemii to v pondělí uvedla Hygienická stanice hlavního města Prahy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Za letošní chřipkovou sezónu má Hygienická stanice hlavního města Prahy dosud hlášeno 30 těžkých průběhů chřipky s nutností hospitalizace nemocných na ARO a JIP a bohužel i 10 úmrtí,” uvedli hygienici s tím, že devět zemřelých bylo ve věku nad 60 let.

U starších osob stejně jako u dětí a mladých lidí do 24 let dále narostla nemocnost. Celkově se počty nemocných příliš nezměnily a zůstaly kolem 1250 na 100 000 obyvatel.

Chřipka

„Významně klesl podíl onemocnění chřipkou vůči onemocnění ostatními respiračními viry,” konstatovali hygienici. Chřipková epidemie trvá v celé republice i v Evropě. [celá zpráva]

Kvůli epidemii platí zákazy návštěv ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, Nemocnici Na Bulovce a Nemocnici Na Františku. Thomayerova nemocnice a Motol mají zákaz vstupu na některá oddělení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám