Hlavní obsah

Chmelíček chce opět šéfovat České televizi

Novinky, ČTK, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý generální ředitel České televize Dušan Chmelíček se znovu uchází o nejvyšší post v tomto veřejnoprávním médiu. Oznámila to Rada České televize, která se na svém středečním zasedání seznamovala se jmény kandidátů. Kromě toho stihli radní odvolat z funkce ředitele brněnského studia Zdeňka Drahoše.

Foto: Lenka Vozková
Článek

Vést veřejnoprávní televizi chce i bývalá programová ředitelka TV Prima Jana Kasalová. Ve hře je i bývalý předseda Rady ČT Vladislav Kučík, či bývalý šéf výroby ČT Vít Novotný.

Rada České televize na svém středečním zasedání vyřadila z boje o post generálního ředitele 11 uchazečů, kteří podle radních nesplnili podmínky zadávací dokumentace. Vyřazen tak byl např. Petr Cibulka, známý především díky vydání neoficiálních seznamů agentů a spolupracovníků Stb.

Do výběrového řízení se v pondělí v kanceláři firmy Hofírek Consulting přihlásilo 51 uchazečů. Radní se rozhodli, že projekty uchazečů budou posuzovat sami, postavili tak mimo hru firmu Hofírek Consulting, která měla organizovat celé výběrové řízení. Rada chce o finalistech výběru rozhodnout překvapivě už za čtrnáct dní. Nový generální ředitel by měl být podle neoficiální informací zvolen ve středu 26. února.

Rada České televize odvolala 11 hlasy z funkce ředitele brněnského studia Zdeňka Drahoše. Nového ředitele zvolí na příštím zasedání rady. Drahoš považuje své odvolání za nedůstojné ukončení kariéry. "Za vše pozitivní v brněnském televizním studiu měl být (můj) závěr rozhodně důstojnější," řekl pro ČTK Drahoš. Mrzí ho, že se v posledních měsících stal terčem řady nepravdivých obvinění. Konec Drahošovy kariéry v ČT naopak uvítal jeden z jeho neznámějších kritiků, dramaturg a herec Břetislav Rychlík.

Reklama

Výběr článků

Načítám