Hlavní obsah

Chceme slušnou vládu, hanba! Lidé v Praze protestovali proti Babišovi mlácením do pokliček a hrnců

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jaro v duchu demonstrací proti premiérovi v demisi Andreji Babišovi (ANO) pokračuje. V úterý večer se na Staroměstském náměstí v Praze sešlo několik stovek demonstrantů, kteří tzv. pokličkovým protestem hlasitě protestovali proti vzniku vlády s komunisty a požadují Babišův konec a sestavení „normální vlády”.

Demonstrace proti BabišoviVideo: Novinky

 
Článek

Kolem šesté hodiny se na Staroměstském náměstí sešly zhruba dvě stovky demonstrantů.

„Kdy jindy protestovat, když ne teď, v době, kdy se sestavuje vláda s podporou komunistů v čele s trestně stíhaným Andrejem Babišem,“ vyzýval demonstranty jeden z organizátorů akce Mikuláš Minář.

Demonstrace se zúčastnil i kandidát do Senátu za lidovce a zelené Hayato Okamura.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Protestu proti vládě premiéra Andreje Babiše se zúčastnil také Hayato Okamura

Mlácením do pokliček a hrnců, při němž demostranti ze Staroměstského náměstí došli přes Karlův most až k Úřadu vlády, chtějí upozornit na velkou plánovanou demonstraci, která se má uskutečnit 5. června.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Protest proti vládě premiéra Andreje Babiše.

Před Úřadem vlády provolávali hesla jako „Chceme slušnou vládu”, „Už jsme tady zas” či „Hanba”. Že by s nimi premiér v demisi Andrej Babiš hovořil, podle slov organizátora nečekají.

Milion chvilek pro demokraciiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Protest poté zakončili minutou hluku před sídlem premiéra a výzvou, aby se k nim lidé přidali i 5. června.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Demonstrace na pražském Staroměstském náměstí

„Myslím, že se dnes sejde kolem 500 lidí. Je to jen takový symbolický druh protestu a je to míněno jako upoutávka na to, co bude za týden,” řekl Novinkám před začátkem protestu Minář z organizace Milion chvilek pro demokracii, která již organizuje v pořadí třetí jarní demonstraci.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Demonstrace na pražském Staroměstském náměstí

Té dubnové, která se konala v několika městech po celé zemi, se zúčastnily až tisíce protestujících. [celá zpráva] Minulý týden se na Staroměstském náměstí zase sešly stovky lidí na tzv. tichý protest. [celá zpráva]

Cílem demonstrací je podle organizátorů upozorňovat a neustále připomínat, že se téměř 30 let po vzniku České republiky a vymanění se z komunistického vlivu rýsuje vláda s podporou KSČM. Navíc je podle nich alarmující, že Babiš už více než půl roku vládne a dělá klíčové personální změny na ministerstvech i ve vedení státních a polostátních firem, aniž by získal důvěru Sněmovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám