Hlavní obsah

Čeští turisté už do Thajska nepotřebují víza

Praha

Thajské velvyslanectví v České republice oznámilo, že od 11. srpna už čeští turisté mířící do země nepotřebují víza. Týká se to ale jen turistů, kteří v zemi stráví nanejvýš třicet dní. V případě, že nepřiletí letadlem, ale překročí hranice mezi Thajskem a Kambodžou, Laosem, Malajsií nebo Barmou, bude v zemi moci bez víza strávit 15 dní.

Článek

Česká republika je spolu s Polskem, Slovenskem, Slovinskem, Maďarskem a Lichtenštejnskem nově zařazena do skupiny nyní už 47 zemí, které mají tuto výjimku. Jsou mezi nimi především země, ze kterých jezdí do Thajska hodně turistů, tedy z bohatších států Evropské Unie, jako Německo, Francie, Nizozemsko, Velká Británie a Irsko, nebo všechny skandinávské země. Dále se výjimka týká USA, Korejské republiky, Japonska, Brazílie, ale také Vietnamu nebo bohatých arabských zemí, jako je Bahrajn a Katar.

Turisté ale musejí prokázat, že mají na pobyt dostatečné prostředky ve výši 10 000 bahtů (5600 korun) na osobu nebo 20 000 bahtů na rodinu.

Výjimka vychází vstříc i cestovatelům, kteří míří do okolních zemí přes Thajsko. Mohou  se do Thajska během šesti měsíců opakovaně vracet. V součtu ale počet dní pobytu nesmí překročit 90 dní.

Nadále platí, že ke vstupu na území Thajska je vyžadován cestovní pas platný minimálně šest měsíců po vstupu na území Thajska.

Thajsko je ze vzdálených turistických destinací mezi Čechy nejpopulárnější, podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur tam míří ročně 30 000 Čechů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám