Hlavní obsah

Českým záložákům se při cvičení rozpadly boty, upadla jim podrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několika desítkám příslušníků aktivních záloh české armády se během letošních cvičení rozpadly nově nafasované boty. Po pár dnech výcviku se z obuvi oddělila podrážka, takže vojákům nezbylo než improvizovat a přilepovat si ji k botě izolační páskou, informoval Český rozhlas Radiožurnál.

Foto: Armáda ČR

Kanady vzor 2000

Článek

Problém armáda evidovala asi ve 150 případech. Na boty se už nevztahuje záruka, neboť se jedná o výběhovou součást výstroje. Záruka na tuto obuv vypršela loni.

Rozhlas s odkazem na jednoho z velitelů popsal, jak vojáci ošemetný problém vyřešili. Každé ráno si boty omotali izolační páskou, která držela podrážku u zbytku obuvi. Večer po skončení výcviku ji museli rozstříhat, neboť by jinak nemohli rozvázat tkaničky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Problém se objevil u černých kanad vzor 2000, které podle armádních výstrojářů patřily mezi povedené modely a počet reklamací u nich po dobu jejich používání nijak nevybočoval z obvyklých počtů. O důvodech problémů nechce armáda spekulovat.

Vojáci, kteří se s problémem setkali, by do měsíce měli dostat novou obuv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám