Hlavní obsah

Česku hrozí bouřky a krupobití, varují meteorologové

Česku hrozí ve čtvrtek a v pátek silné bouřky s přívalovými dešti a kroupami, varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Na konec pracovního týdne bude tedy lepší vyrazit ven s deštníkem či pláštěnkou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Poměrně slunný čtvrtek by se ve svém závěru měl pokazit. Na jihu a západě Čech odpoledne a večer hrozí silné bouřky, mohou být doprovázeny přívalovými srážkami, nárazy větru a kroupami, varovali meteorologové.

„V pátek se po většinu dne budou v Česku vyskytovat přeháňky nebo i občasný déšť a místy i bouřky. Bouřky mohou být zejména v odpoledních a večerních hodinách ojediněle silné a doprovázené přívalovými srážkami,” uvedl ve výstraze ČHMÚ.

Nárazy větru budou dosahovat kolem 70 km/h a ojediněle se vyskytne i krupobití. Během noci na sobotu by měla bouřková činnost v Čechách, na Moravě a ve Slezsku slábnout.

Na jihu Moravy stále hrozí požáry

„Na jižní Moravě pokračuje vysoké nebezpečí vzniku požárů. Vzhledem k očekávaným srážkám se v pátek situace může místy částečně zlepšit,” dodal ČHMÚ ve výstraze.

V souvislosti s přívalovými dešti hrozí zatopení sklepů či dalších níže položených míst. Lidé by si také měli před silným větrem zajistit okna a dveře, případně odstranit nebo upevnit volně položené předměty.

Reklama

Výběr článků

Načítám