Hlavní obsah

Česko uzavírá vzdušný prostor pro ruská letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika rozhodla o uzavření vzdušného prostoru pro ruská letadla. Omezení začne platit od půlnoci. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Pro ruské aerolinky bude český vzdušný prostor uzavřen.

Článek

„Dále zpřísňujeme opatření proti ruské agresi a odpovídáme na očekávanou reakci ruské strany na naše kroky z předcházejících dnů. Od půlnoci uzavíráme pro letadla ruských dopravců vzdušný prostor nad ČR,“ uvedl Kupka na Twitteru.

Doposud měly ruské stroje zákaz přistávat a startovat na českých letištích, zatímco přelety byly povolené.

K uzavření leteckého prostoru pro ruská letadla již přistoupilo Polsko a plánují jej i pobaltské státy. Maďarsko nebo Rakousko vzdušný prostor Rusům zatím nezavřely.

Rusko již k uzavření vzdušného prostoru pro česká letadla přistoupilo. Stejná restrikce platí i pro stroje Polska a Bulharska.

Británie hned ve čtvrtek s okamžitou platností zakázala strojům ruské letecké společnosti Aeroflot přistávat na svém území. V reakci na to pak Moskva zakázala britským aerolinkám vstup do ruského vzdušného prostoru, který je přitom důležitý pro letecké spojení mezi Evropou a Asií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám