Hlavní obsah

Česko se probudilo do mrazivého rána, teploty spadly i pod minus 20

Aktualizováno

Česko se v neděli probudilo do mrazivého rána. Na řadě míst teplota klesla pod minus 10 stupňů Celsia, místy se však teploty dostaly i pod minus 20 stupňů, vůbec nejnižší teplotu - minus 27,1 stupně - naměřili meteorologové v Krušných horách. Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nízké teploty vládly podle dat zveřejněných na webu ČHMÚ na většině území České republiky. V sedm ráno, kdy na Smědavě meteorologové naměřili -22,3 stupně, byly nejvyšší teploty v Praze, Brodě nad Dyjí a na stanici Ústí nad Labem, Vaňov kolem -9,5 stupně.

Vůbec nejnižší teplotu naměřili podle serveru infomet.cz meteorologové v Krušných horách, v Jelení u mostu zaznamenali -27,1 stupně.

V neděli přes den by se měly teploty podle aktuální předpovědi pohybovat mezi -8 až -4 stupni, na horách však může být i -14 stupňů.

ČHMÚ před silnými mrazy varoval. Výstraha, kterou vydal v sobotu, platí od neděle až do odvolání. [celá zpráva]

Opatrní by kvůli počasí měli být řidiči, i když jsou třeba silnice prosolené, při silných mrazech ztrácí sůl účinnost.

Na některých místech také může komplikovat jízdu nový sníh. Místy slabé sněžení nebo sněhové přeháňky očekávají meteorologové na horách a severovýchodě České republiky. Ráno se s novou nadílkou museli potýkat řidiči třeba na severu Olomouckého kraje nebo na Vsetínsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám