Hlavní obsah

Česko pošle Austrálii na pomoc s požáry dva miliony korun

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika pošle Austrálii sužované lesními požáry finanční pomoc ve výši dvou milionů korun. O jejich uvolnění rozhodl ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

Foto: Jill Gralow, Reuters

Dobrovolný hasič zasahuje v Novém Jižním Walesu

Článek

Finance zamíří na základě doporučení australského ministerstva zahraničí ke krizovým a záchranným složkám, které v australském státu Viktoria bojují s ohněm a jeho následky.

„Zejména chceme podpořit lidi, kteří přišli o přístřeší, ověříme též možnosti podpory protipožární ochrany,“ uvedl Petříček, podle něhož detaily dojedná česká ambasáda v Canbeře.

Australská policie viní 24 lidí z úmyslného zakládání požárů

Svět

Česká diplomacie monitoruje i případné potřeby české krajanské komunity. Vedle toho již ambasáda zprostředkovala například nabídku pražské zoo na vyslání expertů na obnovu chovu ohrožených zvířat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z kokpitu letadla australského letectva při průletu "oranžovým peklem"Video: Reuters

Do budoucna chce ČR podpořit také dlouhodobější obnovu přírody a krajiny a opatření, která by měla snížit rizika opakování tak rozsáhlé katastrofy.

Češi přispívají na ohněm sužovanou Austrálii

Domácí

Na pomoc Austrálii se lidé na celém světě včetně ČR skládají i formou sbírek a prostřednictvím neziskových organizací.

Požáry vypukly v Austrálii v říjnu loňského roku a od jejich začátku zemřelo nejméně 24 lidí. Spáleno bylo více než 18 milionů akrů půdy. Oheň také zasáhl nejméně půl miliardy zvířat.

Modelka posílá nahé fotky každému, kdo přispěje na boj s australskými požáry

Koktejl

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám